четвер, 20 березня 2008 р.

Севрук Михайло

Севрук Михайло Іванович

'''Михайло Севрук''' 1 вересня 1950 р Радомишль, Житомирська область, Україна — український музикант, гобоїст, соліст симфонічного оркестру Національної телерадіо компанії України.
== Біографічні дані ==
'''Михайло Севрук''' народився в місті Радомишлі Житомирської області. 1961-1966 навчався в Радомишлі в музичній школі В.І.Зайця, В.І.Москаленка В 1967 році успішншо склавши вступниі іспити був зарахований до Житомирського музичного училища імені.В.С.Косенка, де вивчав гру на гобої в класі І.М.Мостового, В.Ф.Носкова, В.І.Карамишева, та диригування в Д.І.Сірого. В роках 1968-1970 проходив військову службу у військових духовому оркестрі у місті Овручі(військовий диригент майор Відомський Г.В). Після закінчення музучилища був прийнятий в 1973 p. до Київської Державної консерваторії ім. П.І.Чайковського, де навчався по класу гобоя у видатного педагога гобоїста автора багатьох творів з історії, методики та розвитку гобоя, вченого -музикознавця професора Носирєва Є.Р.
== Творча праця==
Вже в студентські роки а саме від 1975 року працював артистом духового оркестру при Київському обєднанні музичних ансамблів під керівництвом художнього керівника i диригента, педагога по класу труби Косякова М.Б.
З 1976 - 1995 року працював артистом Заслуженого симфонічному оркестру Держтелерадіо України під керівництвом Народного артиста України, професора В.Б.Гнєдаша і заслуженого артиста України Сіренка В.Ф. За роки праці в симфонічному оркестрі мав практичну можливість ознайомитись та виконувати в концертах і при звукозапису музичні твори різноманітних авторів, жанрів, епох.Саме у фонд Українського радіо і телебачення за його участі записані сотні годин музики.Як член симфонічного оркестру приймав участь у звукозапису музики до кінофільмів на Київській кіностудії ім.Олександра Довженка.
В роках 1991 - 1995 у складі симфонічного оркестру Держтелерадіо України під керівництвом Володимира Сіренка неодноразово відїзжав на гастрольне турне по Європі: Німетчина, Іспанія, Португалія, Франція, Італія та ін. Оркестр грав концерти майже у всіх престижних залах європейських столиць.
==Педагогічна праця==
Паралельно з оркестровою працею гобоїста та асистента диригента працював викладачем першої Київської дитячої музичної школи ім Я. Степового, а від року (1980- 1995) викладачем класу гобоя в Київському музичному училищі ім.Р.М.Гліера. Серед його учнів: соліст Національного Академічного симфонічного оркестру України Г.Кот,соліст симфонічного оркестру Національної телерадіо компанії І.Болбот,С.Кононов, А.Кисілєвський,С.Чистота, М.Любар,С.Виноградов,Ю.Кірпіков та інші. Після переїзду до Чехії з 1995 займається педагогічною і концертною діяльністю.Активний музикант, грає солові концерти і в складі різноманітних камерних ансамблів. Автор методичних посібників, етюдів і творів для гобоя, флєйти, фортепіано, різноманітних камерних ансамблів.

==Посилання==

* http://www.dablice.com/ďáblický_zpravodaj.htm
* http://www.volny.cz/tvecerkova/hoboj.htm
* http://www.musicologica.cz/slovnik/hesla.php?op=heslo&hid=1001078

Немає коментарів: